2012. augusztus 29.

Liza és a 6 törpe


A babák már egy naposak, de máris rengeteg kép készült róluk. Minden mozdulatukat megörökítem, mert minden mozdulatuk imádnivaló. Ha az anyákat két csoportra lehetne bontani, az egyik csoport a konzervatív anya, a másik pedig a modern lenne, akkor Liza az utóbbiba tartozna. Teljesen más a nevelési módszere, mint Lilinek. Lili az első két napban általában nem kel fel a babákról és úgy emlékszem, hogy ez az első alomnál is így volt. Liza viszont nyugodtan otthagyja őket a fészekben. (Azt el is felejtettem mondani, hogy a babák megtették az első lépéseket és rögtön kimásztak a tálból. Ki erre, ki arra indult felfedezni a világot, de Liza hívására mindenki egybegyűlt a tálka mellett a forgácson. Már nem mentek újra bele, hanem a tál mellett kialakított Liza egy kis fészket és már ott alszanak és szopnak.) Ő addig elmegy enni, inni, aludni is néha a csőbe. Addig a pöttömkék egymáson szuszognak, de mikor Liza megjelenik, mert itt a szopizás ideje, rögtön megy a furakodás a cicikért. Ilyenkor készülnek a legjobb képek.

2 megjegyzés:

  1. istenem, a középső kép ollyan cukor! nálunk Muci ugye házban hozta világra a picúrokat, nálunk az volt a fészek, de a decemberi alomnak melege volt, így mind az öten kitoboroztak a ház elé :) Mucesz mindig 3 napot várt, míg otthagyta őket, csak kajáért ment ki, amit ilyenkor mindig a ház bejáratánál kellett hagyni, különben nem volt hajlandó enni. de 3 nap után a picúrok már nagyon aktívak voltak a ketrec majdnem minden tájékán :D

    VálaszTörlés
  2. Ezért nem is teszek be házat, hogy lássam a piciket az első naptól fogva. Meg igazából a legelső terhességnél volt bent egy szuper faház, de Lili nem oda szült, már akkor jobban tetszett neki a zsepi. :)

    VálaszTörlés

Írj nyugodtan, kíváncsi vagyok a véleményedre! :)